Вход
и регистрация
Количка
Категории
0700 / 4 20 10 get-bg-skype

Natracare - Дамски превръзки Ултра Дълги с крилца, 10 броя

SHB_ьш18
(0 мнения от клиенти)| Добави мнение

Въпроси към продукта(0)

Наличност: Не е налично

8.99 лв.
Бруто тегло на стоката 0.10 кг.
Тази стока е включена в нашият магазин на: 16.06.2016
Последна актуализация е извършена на: 12.11.2016Подробности

Превръзките Natracare, предлагани в GET.BG.eu:

- не са избелвани с хлор;

- не съдържат изкуствени аромати и оцветители;

- не съдържат изкуствена коприна, пластмаси и други синтетични съставки;

- са над 90% биоразградими;

- са с меко покритие от органичен памук, сертифициран от ICEA/IMO, в съответствие с Global Organic Textile Standards (GOTS);

- са биоразградим Bioplastic, направен от скорбяла и хипоалергенен натурален супер-абсорбент на базата на захар, като алтернатива на обикновено използваните синтетични материали от петролни деривати.

 

Natracare откликват на осъзнатата нужда от намаляване на контакта с изкуствени материали и ненужни, вредни химикали.  Повечето дамски превръзки са избелвани с хлор и съдържат съставки като полипропилен, полиакрил, полиетилен, суперабсорбент и др., направени от петролни продукти.

Много гинеколози съветват жените да избягват контакт с всички тези синтетични вещества.

Не на последно място, синтетичните вещества са неразградими в природата!

 

 

Състав:

Вътрешна част: Certified organic cotton, ecologically-certified cellulose pulp, corn starch, non-toxic glue.
Външна част: Compostable cellulose, compostable starch film.

 

Опаковка: 10 бр.

 

 

Natracare - световен лидер в производството на органични и натурални продукти за дамски хигиена.
Natracare е създадена от Susie Hewson през 1989 г. и днес нейните продукти са натуралния избор на милиони съвременни жени от повече от 45 държави в целия свят, мислещи за своето здраве и за околната среда.
Когато в края на миналия век в Англия се появиха първите доказателства за вредата от замърсяването с Диоксин, от Natracare разработват натурални дамски превръзки и сертифицирани 100 % органични тампони. Продуктите на Natracare са създадени от натурални целулозни материали от екологична дървесина, не са третирани с хлор и са между 90 и 100 % биоразградими. Natracare е първият производител, които използва в продуктите си биоразградимия материал Bioplastic, направен от скорбяла и хипоалергенен натурален супер-абсорбент на базата на захар, като алтернатива на обикновено използваните синтетични материали от петролни деривати. Продуктите никога не се избелват с хлор и при производството им никога не се използват дразнещи кожата синтетични, вредни химикали.
Заради високите и стриктно спазвани критерии по опазване на здравето на хората и околната среда, компанията Natracare е оценена като Етична марка. Продукти на Natracare са сертифицирани от Soil Association, а компанията като цяло е органично сертифицирана, както и е носител на екологични награди от Nordic Swan и LOHAS.

Без хлор и без замърсяване с диоксин
Избелването с хлор предизвиква натрупването в продукта на избелване на токсини, както и освобождаването им в околната среда. Такъв токсин е например Диоксина, който се акумулира завинаги в мастните клетки на хората и животните, а също и в околната среда – във въздуха, водата и почвата. Диоксина е един от най-смъртоносните химикали, създавани някога. Класифициран е като карциногенен (предизвикващ рак), а също предизвиква заболявания на сърцето и черния дроб, както и хормонално разтройство. Диоксините, фураните и други т.нар. изкуствени органохлорини са много токсични вещества и се откриват и в много други продукти, като например разтворители, пестициди, пластмаси, както и в избелвани с хлор продукти като тоалетна хартия, кухненска хартия и продукти за дамска хигиена. Изключително важно е да се избягва употребата на продукти, които Ви излагат на вредното въздействие на диоксина и които допринасят за отделянето на диоксин в околната среда.
Единствения чист метод на избелване е чрез използването на Hydrogen peroxide и това е метода, който се използва от Natracare. Продуктите на Natracare са напълно чисти от хлор – Totally Chlorine Free (TCF).
Ендометриоза
Ендометриозата е хормонално и имунно заболяване и се проявява с болки в таза, а развитието на болестта може да доведе до безплодие, хистеротомия, както и създава риск от ракови образувания. Диоксина е директно свързан с увеличаващите се случаи на ендометриоза, според изследване от 1993 г. ( Rier, S.E. et al. (1993) "Endometriosis in Rhesus Monkeys (Macada Mulatta) Following Chronic Exposure to 2,3,7,8-Tetrachlorodibenzo-p-dioxin". Fundamental and Applied Toxicology, vol.21, pp433-441.)
През 1999г., професорът по гинекология Osamu Tsutsumi от Университетската болница в Токио, Япония, провежда изследване за ефекта на диоксина върху човешката репродуктивна система. Изследването показва, че жените, които страдат от ендометриоза, имат повишено съдържание на диоксин в тъканите.
Без Пестициди
26% от пестицидите в света се използват върху памук. Традиционните методи за отглеждане на памук включват пръскане с пестициди, които освобождават токсини (например диоксин) в околната среда и се натрупват в памука. Изследванията сочат, че увеличаващите се случаи на болестта на Алцхаймер и други случаи на деменция при мъже и жени от 1979 г. насам, се отдават на ефектите от замърсяването с пестициди, производствени пушеци и химикали. Също така, пестицидите се свързват със случаите на безплодие, депресии и родилни дефекти.
Памукът, който използва Natracare е 100% органичен и при отглеждането му не се използват пестициди.
Без Консерванти
В производството на мокрите кърпички Natracare не се използват консерванти. Консервантите са токсични, предизвикват алергии, обриви, при попадане в очите могат да предизвикат дразнене, зачервяване и болка, а също се свързват с някои тумори.
Без Генетично модифициран памук
В продуктите Natracare не се използва генетично модифициран памук, защото дългогодишния ефект от генeтичното модифициране не е известен. Поради това, много хора не използват генетично модифицирани храни и други продукти, защото смятат, че те имат вредно въздействие върху здравето на хората.
Опазване на околната среда. Биоразградими материали.
След 1985 г. тенденцията е към производството на по-тънки дамски превръзки чрез използването на по-малко дървесна пулпа и повече синтетични супер-абсорбенти, получени от преработка на петрол. Европа и Северна Америка са най-големите потребители на подобни дамски превръзки - повече от една трета от световното потребление от 45 милиарда броя годишно. И всички те трябва да се депонират някъде след употребата им! И не само дамските превръзки, синтетичните материали се използват все повече и повече! И изхвърлянето им все повече замърсява околната среда с вредни химикали като диоксин, синтетични продукти и много други! Тези синтетични пластмасови продукти са неразградими и ще продължават да увреждат околната среда, хората и животните, още хиляди години!
През последните няколко години, с разработката на нови, биоразградими материали от растителна целулоза, стана възможно тези пластмаси да бъдат заменени! Биоразградимите материали могат да се използват в производството на продукти, които до скоро се произвеждаха от пластмаса като например дамски превръзки, бебешки пелени, сухи и мокри кърпички и много други. Вече много години Natracare произвеждат между 90 и 100 % биоразградими, безвредни за околната среда и за хората продукти за дамска хигиена – дамски превръзки, тампони, интимни кърпички, създадени от биоразградима целулоза, нетретирана с хлор.
100 % Органичен памук срещу синтетичните материали
Много жени по света, които страдат от кожни алергии, кожни раздразнения, болезненост и сърбежи забелязват, че тяхното състояние се влошава по време на месечния им цикъл. Причината е, че повечето продукти за дамска хигиена са направени от повече от 90 % синтетични и пластмасови материали, получени от преработка на петрол. Много гинеколози съветват тези жени да използват единствено памучни продукти и да избягват синтетичните материали.
Състоянието на много жени с подобни проблеми се подобрява, след като започват да използват продуктите на Natracare - създадени от 100% органичен памук, без пластмаси и нетретирани с хлор.
Токсичен шоков синдром
Токсичният шоков синдром (Toxic Shock Syndrome - TSS) е рядко, но фатално заболяване, причинено от бактерия, която отделя токсини в човешкото тяло. Най-нови изследвания, публикувани в The Journal of Infectious Diseases in Obstetrics and Gynaecology, предполагат, че използването на 100% памучни тампони намалява риска от Токсичен шоков синдром, в сравнение с използването на тампони, които съдържат изкуствена коприна. В изследването се казва още – „Сведенията за случаи на Токсичен шоков синдром намаляха, след премахването на високо абсорбиращи фибри от тампоните, като например polyacrylate rayon, polyester и carboxymethyl-cellulose (CMC)” – (Propensity of Tampons and Barrier Contraceptives to Amplify Staphylococcus Aureus Toxic Shock Syndrome Toxin by Tierno Jnr, Philip M and Hanna, B A, The Journal of Infectious Diseases in Obstetrics and Gynaecology, 2:140-145, 1994.)

Характеристики

Дамските превръзки Natracare са създадени от естествени материали и био памук, с което са напълно безвредни за тялото на жената и природата.
Серията Ultra е от 4 вида ултра тънки превръзки за употреба по време на цикъл - три вида с крилца с различна степен на попиване или дължина - нормал, супер и дълги и един вид без крилца, който попива супер плюс.

Те представляват висококачествени продукти, които са надеждни, удобни и нежни. Подходящи са за употреба от жени с чувствителна кожа и от млади момичета.

 

 

Bonus50  

Напишете Вашето мнение

Само регистрирани потребители, може да пишат мнения. Моля, влезте в профила си или се регистрирайте

Bonus50  

Въпроси за продукт

Задайте въпрос

Няма въпроси към продукта !

Други стоки от категорията

Pazaruvaj - Надежден помощник за покупки