Вход
и регистрация
Количка
Категории
0700 / 4 20 10 get-bg-skype
108.00 лв.

Купи на лизинг: 12мес. x 13.58 лв.

Безплатна доставка!
Спечели 108 точки при покупка
ИЛИ

GARDEN PROTECTOR®

ELKMD_R014
(0 мнения от клиенти)| Добави мнение

Въпроси към продукта(0)

Наличност: На склад

108.00 лв.

Купи на лизинг: 12мес. x 13.58 лв.

 • Мес. вноска: 41.06 лв.
 • Мес. вноска: 22.56 лв.
 • Мес. вноска: 16.66 лв.
 • Мес. вноска: 13.58 лв.
 • Мес. вноска: 11.82 лв.


Мощен стационарен уред, специализиран за защита на дворове, градини, заведения на открито, детски и спортни площадки от кучета, котки, златки/белки, зайци, лисици, сърни, мечки. Произведен в Белгия. Пристига при Вас с всичко необходимо за работа и безплатна доставка! Моля, прочетете Подробното описание>, за да разберете предимствата на този уред.

...още информация
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Тази стока е включена в нашият магазин на: 02.07.2016
Последна актуализация е извършена на: 29.03.2017
КатегорииСнимки на продукта

Подробности

GARDEN PROTECTOR® притежава инфрачервен датчик, с който регистрира присъствието на топлокръвни обекти на разстояние до 16 метра пред уреда. При наличие на такъв обект уредът излъчва 7-секундна мощна ултразвукова/звукова емисия в зависимост от избраната честотна настройка от страна на ползвателя. Следва 5-секундна пауза и ако "натрапникът" все още не е напуснал зоната охранявана от уреда, излъчването на ултразвук/звук продължава до освобождаване на обекта от нежеланото присъствие.

 

Неприятният ефект върху вредителите може да бъде подчертан и чрез излъчване на серия от светлинни импулси /5 броя за всеки 7-секунден активен период на уреда/, което особено нощно време има ударен ефект върху психиката на вредителите.

 

GARDEN PROTECTOR® предлага възможността честотата на излъчваната емисия да бъде подбрана измежду 7 настройки - от 14.1 kHz до 26.2 kHz, в който интервал е доказано ударното въздействие върху кучета, котки, златки/белки, зайци, лисици, сърни, мечки в случаите на нежелано тяхно присъствие.

 

Точната техническа спецификация и приложение на честотите при различните видове животни са както следва:

 

Настройка

 

Честота / Сила на емисията

 

 Ефективен отблъскващ ефект при                          въздействие върху следните животни:

 

Настройка 1

 

честота 26.2 kHz

+/-1 kHz, ~110 db

 

 котки

 

Настройка 2

 

честота 24.8 kHz

+/-1 kHz, ~110 db

 

 котки, кучета 

 

Настройка 3

 

честота 22.6 kHz

+/-1 kHz,~110 db

 

 котки, кучета, лисици 

 

Настройка 4

 

честота 20.2 kHz

+/-1 kHz, ~110 db 

 

 котки, кучета, лисици, златки/белки

 

Настройка 5

 

честота 18.3 kHz

+/-1 kHz, ~110 db

 

 коткикучета, лисицизлатки/белки

 зайци, сърни

 

Настройка 6

 

честота 16.2 kHz

+/-1 kHz, ~110 db

 

 котки, кучета, лисици, златки/белки,

 зайци, сърни,  мечки

 

Настройка 7

 

честота 14.1 kHz

+/-1 kHz, ~110 db

 

 котки, кучета, лисицизлатки/белки,

 зайци, сърни,  мечки,  блатни птици 

 

 

Като обобщение на горната таблица може да се каже следното: Котките чуват и се влияят от целия спектър от излъчвани честоти /настройки от 1 до 7/, кучетата чуват и се влияят от излъчваните емисии от 2 до 7, лисиците - от 3 до 7, златки/белки - от 4 до 7, зайци и сърни - от 5 до 7, мечки - от 6 до 7, блатни птици - 7. Това означава, че ползвателят има възможност в зависимост от типа на вредителите и особеностите на конкретната ситуация да подбере най-добрата честота за конкретния случай.

 

Няма еднозначен отговор относно ефективността на дадена честотна емисия за отблъскване на конкретен животински вид, въздействието и неговата ефективност зависят от много фактори като, възраст, здравословно състояние, физическо състояние. Единствено опитът може да даде верния отговор за най-ефективна честота на въздействие в конкретния случай. Остава да я намерите и приложите!

 

ПРИМЕР 1: Ако Вие желаете да защитавате Вашия обект от котки, то може да изберете всяка от седемте настройки и на база на резултатите да оставите за постоянно приложение тази, която се окаже най-ефективна във Вашата ситуация. Следва да се има предвид, че настройки 5, 6 и 7 могат да бъдат чуваеми за хората /човек нормално чува до около 20 kHz/. Следователно в нашия пример, ако охранявания обект е заведение за хранене на открито, то Вие следва да използвате за целта приоритетно настройки 1, 2, 3 и 4, които са нечуваеми за хората и няма да притесняват Вашите гости.  

 

ПРИМЕР 2: Ако охранявате двор от котки и кучета, които вредят основно нощно време, то към ултразвуковото/звуковото излъчване е целесъобразно да прибавите и светлинно въздействие, чиято сила е нощно време. В този пример чуваемостта на емисията от хората не е на преден план, поради което може да подберете всяка от настройките 1-7, ако се пазите от котки и 2-7, ако се пазите от кучета и котки.

 

Светлинният ефект FLASH е реализиран със светодиоди, което техническо решение осигурява отчетливост при въздействието върху нервната система на вредителите и пестене на електроенергия от захранването на уреда.

 

GARDEN PROTECTOR® работи с два вида електрозахранване - адаптер 220 VAC/ 6 VDC  (включен в комплекта за доставка) или 4 броя алколна батерия размер "D", налични навсякъде на пазара. Тези две възможности за захранване позволяват уредът да се ползва навсякъде, независимо дали наблизо има електроконтактна мрежа. Ако се нуждаете от батерии, ние също ги предлагаме, моля потърсете ги в същата категория продукти. Батериите осигуряват независимо от местоположението приложение на уреда. Животът на един комплект от тях зависи от броя на активациите, както и от това дали се използва светлинно въздействие. Последното намалява живота на комплекта батерии с около 30% в сравнение само с ултразвуковото приложение.

 

GARDEN PROTECTOR® следва да се постави най-често на 30-60 см височина от нивото на терена. За целта в комплекта има приложено накрайници за поставяне върху стена или свободно монтиран кол в терена. Следва да се има предвид, че ефективността на уреда намалява с отдалечаването от него. в този смисъл, ако охраняваната площ надвишава 200-250 кв. метра или в нея има постройки, дървета или други прегради пред излъчваната емисия, то за ефективната защите следва да се предвидят повече от един уред. Тъй като това не винаги може да бъде предвидено отведнъж, ние винаги съветваме клиентите си да започнат работа с един уред и в последствие на база резултатите, да прецизират оптималното за техния обект.

 

Както стана дума по-горе някои от честотните настройки може да бъдат чуваеми от хората /по правило жените и децата чуват до по-висока честота, младите хора също чеват до по-висока честота/. При използване на GARDEN PROTECTOR® винаги подбирайте използваните честоти и насочеността на уредите си с отговорността на добър стопанин и съсед, така че да постигате търсените от Вас резултати без това да смущава пребиваващите наоколо хора.

 

GARDEN PROTECTOR® е напълно хуманен /безвреден/ както за хората, така и за животните. Уредът притежава всички необходими сертификати удостоверяващи съответствието му към Европейските технически стандарти, налични по-горе в Изтегляния>. GARDEN PROTECTOR® защитава Вашия обект от нежелано присъствие на животни без използването на химикали, без каквито и да било вредни емисии и при нищожен разход на електроенергия. Доверете му се!

Напишете Вашето мнение

Само регистрирани потребители, може да пишат мнения. Моля, влезте в профила си или се регистрирайте

Bonus50  

TBI Leasing
 • 3 месецаx41.06 лв.
 • 6 месецаx22.56 лв.
 • 9 месецаx16.66 лв.
 • 12 месецаx13.58 лв.
 • 15 месецаx11.82 лв.
TBI Leasing за редовни клиенти
 • 3 месецаx40.59 лв.
 • 6 месецаx22.26 лв.
 • 9 месецаx16.32 лв.
 • 12 месецаx13.27 лв.
 • 15 месецаx11.50 лв.
Моля, поълнете необходимите данни и оператор ще се свърже с вас. За кредит могат да кандидатстват: физически лица - пълнолетни български граждани или постоянно пребиваващи чужденци с регулярни доходи или юридически лица. Можете да получите кредит само с данни от личната карта и подписано „Искане-декларация за потребителски кредит" и попълнен "Въпросник". Попълнените документи заедно с копие на личната карта и написано и подписано "Вярно с оригинала!" изпратете сканирани на е-майл: tbi@get.bg. Ние ще се свържем с Вас за подробности по поръчката. Има ограничение за категориите стоки - например детски играчки, бижута, дрехи, софтуер. Допълнителна такса от 10 лева за транспортиране и обработка на документите. Заплаща се при подписване на договора.
Bonus50  

Въпроси за продукт

Задайте въпрос

Няма въпроси към продукта !

Други стоки от категорията

Pazaruvaj - Надежден помощник за покупки