Вход
и регистрация
Количка
Категории
0700 / 4 20 10 get-bg-skype
144.00 лв.

Купи на лизинг: 12мес. x 17.17 лв.

Безплатна доставка!
Спечели 144 точки при покупка
ИЛИ

EMF METER®

ELKMD_E001
(0 мнения от клиенти)| Добави мнение

Въпроси към продукта(0)

Наличност: На склад

Само 1 останали

144.00 лв.

Купи на лизинг: 12мес. x 17.17 лв.

 • Мес. вноска: 53.82 лв.
 • Мес. вноска: 29.15 лв.
 • Мес. вноска: 21.28 лв.
 • Мес. вноска: 17.17 лв.
 • Мес. вноска: 14.82 лв.


Уред за измерване на Електромагнитно поле (Electro Magnetic Fields) излъчвано от електрическите уреди и електрическите кабели в дома, офиса и на открито. Полезен също на изследователите на паранормални явления и "ловците на духове (ghost hunters )".   Произведен в САЩ.

...още информация
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Тази стока е включена в нашият магазин на: 02.07.2016
Последна актуализация е извършена на: 29.03.2017
КатегорииСнимки на продукта

Подробности

Какво представлява Електромагнитното поле (ЕМП) и защо трябва да го измерваме?

 

Електромагнитно поле (ЕМП) се създава около всеки електрически проводник (електрически кабел, електропреносна линия) или електрически уред, тогава когато през тях протича променлив електрически ток. Мерната единица за ЕМП е milliGauss (mG).

 

                  

 

Трябва да се има предвид, че ЕМП присъства навсякъде около нас и неговото въздействие върху човека не може да бъде избегнато напълно. Важното е ЕМП да бъде измервано и наблюдавано, а оттам и въздействието му върху човека да бъде оценявано.   

 

Електромагнитното поле не може да бъде видяно, опипано или чуто, но то присъства около електрическите уреди и съоръжения. Неговото присъствие в завишени размери може да има фатални последици за човешкото здраве и жизненост. Много съвременни учени сочат ЕМП като имащо връзка с причините за възникване на тежки заболявания като левкимия (рак на кръвта), злокачествени мозъчни тумори, мигрена, малформации при новородените. Особено чувствителни към завишените стойности на ЕМП са децата и бременните жени. 

 

Целта на уреда EMF METER®  е човек да измерва силата на Електромагнитното поле в различните точки от жизнената си среда и с това да се ориентира, къде съществува повишен риск от ЕМП, след което този риск да бъде избегнат или минимизиран. Силата на Електроманитното поле е най-голяма в непосредствена близост до източника и прогресивно намалява при отдалечаване от него. 

 

Ето защо измерването на Електромагнитното поле в дома, офиса и в жизнената среда на човека може да помогне:

 • да се намали или избегне продължителния престой в зони, където стойностите на ЕМП са завишени;
 • да се направи такава подредба на електроуредите в дома и офиса, която да намали излагането на човека под въздействие на ЕМП;
 • да се изберат най-подходящите места за разполагане на спалните и детските зони в  рамките на жилището.

 

Кои са безопасните нива на ЕМП?

 

Много научни институти се въздържат да посочат точни стойности за безопасност при въздействие на ЕМП. Причината е, че връзката между ЕМП и здравния риск не може да се разглежда откъснато, а само като комплекс от всички фактори на жизнената среда. Все пак практиката е показала, че стойности от 2-3 mG може да се считат за горна граница за безопасен продължителен престой под въздействие на ЕМП.

 

На тази база е разработен и уредът EMF METER® , който измерва ЕМП и показва резултатите нагледно чрез 5 броя светодиоди, както следва:

 

ЗЕЛЕН      -   Зона "Normal"   - 0 до 1.5 mG     - Нормално / фоново ниво на магнитното поле 

ЗЕЛЕН        -   Зона "Low"      - 1.5 до 2.5 mG - Слабо ниво на магнитно поле  

ЖЪЛТ          -   Зона "Caution" - 2.5 до 10 mG  - Средно ниво на магнитното поле  

ОРАНЖЕВ    -   Зона "High"     - 10 до 20 mG   - Високо ниво на магнитното поле  

ЧЕРВЕН     -   Зона "Warning" - 20+ mG         - Опасно високо ниво на магнитното поле  

 

Как да използваме показанията на уреда EMF METER®  :

 

 • Опитайте се намалите времето, през което пребивавате в зони с Високо и Опасно високо ниво на ЕМП. Внимание: това, че сте измерили Високо или Опасно високо ниво означава, че в тези зони трябва да намалите по възможност престоя си, а не че те са опасни за преминаване или кратък престой!

 

 • Подредете така обзавеждането си с електрически уреди, че зоните с Високо и Опасно високо ниво на ЕМП  да бъдат най-малко посещаваните в дома или офиса Ви. Внимание: измервайте ЕМП само при включено пложение на електроуредите!

 

 • Обърнете особено внимание на зоните, в които се спи. През това време човек е стациониран на една място в продължение на часове. Не допускайте компромиси със спалните си помещения! Изключвайте ненужно работещите уреди по време на сън.

 

 • Отделете особено внимание на детските стаи. Децата са най-чувствителната част от човечеството по отношение на всякакви вредни въздействия.

 

 • Ограничете престоя си в близост до големи електросъоръжения, като трансформаторни станции, електропроводи, големи електрически машини и агрегати.

 

Когато се говори за Магнитно поле, не може да не се спомене и темата "паранормални явления". В тази връзка много потребители с интереси в паранормалната област използват EMF METER®   в своите занимания и своите търсения... Тези хора в САЩ са наричани "ловци на духове (ghost hunters )". Ако и Вие сте сред тях, то със сигурност EMF METER®   ще Ви помогне да откриете своята истина!

 

Произведен в САЩ.  

 

Напишете Вашето мнение

Само регистрирани потребители, може да пишат мнения. Моля, влезте в профила си или се регистрирайте

Bonus50  

TBI Leasing
 • 3 месецаx53.82 лв.
 • 6 месецаx29.15 лв.
 • 9 месецаx21.28 лв.
 • 12 месецаx17.17 лв.
 • 15 месецаx14.82 лв.
TBI Leasing за редовни клиенти
 • 3 месецаx53.18 лв.
 • 6 месецаx28.74 лв.
 • 9 месецаx20.83 лв.
 • 12 месецаx16.76 лв.
 • 15 месецаx14.39 лв.
Моля, поълнете необходимите данни и оператор ще се свърже с вас. За кредит могат да кандидатстват: физически лица - пълнолетни български граждани или постоянно пребиваващи чужденци с регулярни доходи или юридически лица. Можете да получите кредит само с данни от личната карта и подписано „Искане-декларация за потребителски кредит" и попълнен "Въпросник". Попълнените документи заедно с копие на личната карта и написано и подписано "Вярно с оригинала!" изпратете сканирани на е-майл: tbi@get.bg. Ние ще се свържем с Вас за подробности по поръчката. Има ограничение за категориите стоки - например детски играчки, бижута, дрехи, софтуер. Допълнителна такса от 10 лева за транспортиране и обработка на документите. Заплаща се при подписване на договора.
Bonus50  

Въпроси за продукт

Задайте въпрос

Няма въпроси към продукта !

Други стоки от категорията

Pazaruvaj - Надежден помощник за покупки